2014. augusztus 3., vasárnap

új rovat - vega receptek

Mivel vegának lenni nem könnyű, pláne ilyen kis városban, ahol nem sok alapanyag kapható, arra gondoltam segítenek a vega olvasóimnak. Mutatnék pár bevált, általam kipróbált, kedvenc receptet, amit esetenként én fejlesztettem ki. Nem tudom hány vega olvasóm van, de azoknak is jó, akik szeretnének egészségesebben élni, és  növelni a bevitt zöldségek mennyiségét. 

Szóval a mai ebédem:


Sült padlizsán - bruscetta alappal

illetve egy korábbi verzíója:


Az első padlizsánon egy bruscetta alap van (apróra vágott paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, bazsalikom) a tetején pedig reszelt sajt. A másikon egész szelet paradicsom, rá egy kis bazsalikom és úgy a sajt. A padlizsánt mindkét esetben megsóztam, illetve vega vegeta is van rajta. Az elsőhöz egyszerű rizs van, illetve uborkaöntetes saláta, a másodikhoz pedig fűszeres tepsiben sült krumpli, fokhagymás tejföllel. 

Nekem a bruscettás alappal jobban ízlett, a hagymák adtak neki egy pikáns ízt.

És, hogy miért jó a padlizsán azon kívül, hogy 10 perc alatt elkészült?

A padlizsán a „mediterrán étrend” tipikus eleme. A padlizsán kalóriaszegény növény (100 g-ban 18 kcal), ám ásványi anyagokban (elsősorban káliumban) és vitaminokban (elsősorban vízben oldódókban) gazdag. Nagy mennyiségű, a bélrendszer által jól tolerált rostot is tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése